Facebook

Like os på facebook og hold dig opdateret

med arrangementer, åbningstider, tilbud mm.

 

Kig indenfor i haven
Kig indenfor i haven mandag, tirsdag og torsdag formiddag. 

 

Højbede/plantekasser

Højbedene / plantekasserne står til samme lejer som sidste år, hvis vedkommende fornyer sit medlemskab til næste år. Vi satser på at udvide antal individuelle plantekasserne til næste sæson. Venligst sæt en skilte med dit navn i kassen, så vi kan se at den er i brug.

 

Flere hænder
Vi har brug for flere frivillige , så hvis du har lyst at giv en hånd på regelmæssig basis, eller bare  en gang imellem, er du velkommen  - vi har især brug for folk om eftermiddagen , der kan være med til at passe vores lille salgsbod.

 

 

Gallo Gartneriet året rundt

Arbejdet i haven begynder det tidlige forår, når frosten går af jorden. Specielt i foråret og sommermånederne er der travlt i gartneriet. Der dyrkes blomster, planter, grøntsager, frugt og bær - alt sammen til videresalg i den lille bod ud til Rolighedsvej.

Det udendørs arbejde fortsætter indtil sent efterår, hvor havens medarbejdere gør haven vinterklar. Derefter flytter man indenfor i gartneriets lille opvarmede skurvogn. Her bindes der kranse og laves juledekorationer, der bliver solgt fra boden og til julemarkeder rundt omkring i Aarhus.

En arbejdsdag i Gallo Gartneriet

En arbejdsdag i Gallo Gartneriet fra kl. 9 om morgenen eller senere på dagen efter temperament. Man møder op i arbejdstøjet og hen over en kop kaffe aftales det i fællesskab, hvilke opgaver der skal løses i løbet af dagen. Arbejdsopgaverne er mangeartede og varierede. Der er altid græs, der skal slås, bede der skal luges eller blomster og bær, der skal plejes og plukkes. Arbejdet planlægges sådan at alle kan være med uanset forhåndskendskab til havebrug, mentalt overskud og kræfter. Hvis man er ny i gartneriet og ikke har den store erfaring med at dyrke have, så bliver man ofte taget under vingen af en mere erfaren medarbejde, der vejleder om teknikker og giver fif til havearbejdet. Der holdes en kort pause om formiddagen og senere en frokostpause. I pauserne samles alle havens medarbejdere og der bliver fulgt op på, hvordan arbejdet skrider frem


Pauserne

"I pauserne drikker vi kaffe og sakker om vind og vejr. Her er plads til alle og tid til tale og tavshed. Når man har begrænset energi så hjælper pauserne. Pauserne er vigtige, fordi de deler dagen op i overskuelige bidder. Pausen har stor betydning for fællesskabet. De er et samlingspunkt, hvor vi der arbejde i gartneriet sætter os ned og slapper af sammen. Nogle dage kan det virke uoverkommeligt at være udadvendt og tage kontakt, og så er pausen en mulighed for alligevel at komme hinanden ved. For os, så er pausen det tidspunkt, hvor vi mødes"